Σκληρό ροκ κυβέρνησης-αριστεράς σε υπουργείο Εργασίας και Αλεξάνδρας

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ στην Αλεξάνδρας πραγματοποιούν οι διαδηλωτές που βρέθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, προκειμένου να στείλουν μήνυμα υποστήριξης στα μέλη του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού, Γιάννη Βρούτση. 

Το πρωί επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των συνδικαλιστών που βρίσκονταν εκτός του κτιρίου και των δυνάμεων του ΜΑΤ. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους και να περάσει από την είσοδο του υπουργείου τους προσαχθέντες που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δε βρισκόταν στο κτίριο. Από επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα, το ένα, που έπεσε και στο έδαφος, πιο σοβαρά από τους άλλους δύο, οι οποίοι δέχτηκαν μερικές... ψιλές.

Τα μέλη του συνδικάτου διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς και για τους νέους νόμους που έχουν να κάνουν με τη μείωση του χρόνο προειδοποίησης απόλυσης, που μειώνει την αποζημίωση στους εργαζόμενους που απολύονται, καθώς και για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τη χθεσινή αναφορά του κ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Τα 40 περίπου μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), που βρέθηκαν εκεί, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της παράταξης Γιώργο Πέρρο, περιφέρθηκαν στους διαδρόμους του όγδοου ορόφου,όπου βρίσκεται το γραφείου του υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα. Κατόπιν, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, περιμετρικά του υπουργείου και ακολούθησαν 35 προσαγωγές.

 

Συλλήψεις από την αστυνομία

Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές των 35 ατόμων που μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι η εξύβριση, η αντίσταση και η διατάραξη οικιακής ειρήνης, καθώς επίσης και οι διακεκριμένες φθορές.

Έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκεται συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

 

Δήλωση με σημασία από Κεδίκογλου

“Η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται , όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα. Η επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του Γιάννη Βρούτση είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα. Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση”.

Σημειώνεται ότι οι προσαγωγές για τα σημερινά επεισόδια έγιναν με ρητή εντολή της κυβέρνησης.