Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ το video Διαμαντόπουλου

Για περισσότερες από τρεις ώρες συζητούσαν χθες στην Κουμουνδούρου τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των δηλώσεων του Βουλευτή Καρδίτσας Β. Διαμαντόπουλου. Ο λόγος είναι ότι στη συνεδρίαση της 9μελούς γραμματείας διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ όσων ήθελαν μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στη Κυβέρνηση και όσων ήθελαν να κρατηθούν γενικώς πιο χαμηλοί τόνοι.

Οι πρώτοι ήθελαν από το κόμμα να κινηθεί δικαστικά όχι μόνο όσων εμπλέκονται στην αλλοίωση του επίμαχου video, αλλά και των ΜΜΕ που συνέχισαν να το μεταδίδουν παρά το γεγονός ότι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε διανείμει το ολοκληρωμένο video. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν τα περισσότερα στελέχη της μειοψηφίας. Οι δεύτεροι υποστήριξαν την άποψη ότι ο βουλευτής πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών. Είναι τα στελέχη εκείνα που βρίσκονται κοντά στον Α. Τσίπρα. Ανάλογη διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε και στο θέμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.

Η μία πλευρά ήθελε πέρα από την παραίτηση του υπουργού το κόμμα να καταθέσει και πρόταση μομφής. Η άλλη πλευρά ήταν της άποψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν λόγο να συρθεί και μάλιστα εξ υπαιτιότητάς του σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για την τρομοκρατία επί τρεις ημέρες στη Βουλή, γιατί αυτό σημαίνει η πρόταση μομφής. Τελικά το θέμα του κ. Διαμαντόπουλου παρέμεινε ανοιχτό, με κάποια στελέχη να δηλώνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες το κόμμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη και κάποια άλλα να επιμένουν ότι ο ίδιος ο Βουλευτής θα το πράξει.

Ο τελευταίος πάντως με δηλώσεις του προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι ή τουλάχιστον όλοι είναι ότι το θέμα με το επίμαχο  video είναι πολύ σοβαρό γιατί καταρρίπτει όλη την προπαγάνδα της Κυβέρνησης και της ΝΔ και πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να το "σηκώσει". Όσο για τον κ. Δένδια επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες απόψεις και δεν πρόκειται να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του εκτός κι αν υπάρξουν και νέες εξελίξεις. Είναι μια θέση που υποστήριξε μετ' επιτάσεως ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ν. Βούτσης.