Βορίδης: Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται

“Είμαστε σε καλό δρόμο”. Αυτή τη φράση επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σάμο, απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μαζί με τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αναφέρθηκε στα στελέχη της πρώην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που “έφερε την χώρα σε αυτή την κατάσταση”, και τα οποία όπως δήλωσε έχουν βρει καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ. “ Η ΝΔ στηρίζει πολιτική ευθύνης και όχι ανευθυνότητας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε εξάλλου.

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας δήλωσε ότι για πρώτη φορά μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αρχίζει, είπε, να γίνεται παραγωγική ανασυγκρότηση και ανασυγκρότηση των ελληνικών τραπεζών. Πρέπει να υπάρξει πίεση για την πάταξη της μαύρης οικονομίας που εκτιμάται ότι είναι το 30% του ΑΕΠ, ξεκαθάρισε, μιλώντας για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Όσον αφορά στην λίστα Λαγκάρντ, θεώρησε ότι ίσως είναι η πιο προβεβλημένη, λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ενώ την ίδια ώρα αξιοποιούνται τα στοιχεία για την λίστα με τους 25 χιλιάδες καταθέτες που έβγαλαν 40 δις στο εξωτερικό. Ήδη, συμπλήρωσε, έχουν αποσταλεί τα πρώτα σημειώματα και καλούνται για έλεγχο οι καταθέτες.

Αναφερόμενος στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Mall σημείωσε ότι έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις ενέργειες του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια για επιβολή του νόμου και της τάξης και είναι μηνύματα από τους τρομοκράτες της άκρας αριστεράς, αντίποινα για την Βίλα Αμαλία.

“Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, η τάξη θα επιβληθεί, η σύγκρουση με αυτά τα στοιχεία θα συνεχιστεί. Πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να είναι συντεταγμένα με την κυβέρνηση στην προσπάθειά της για την πάταξη της βίας και όχι μόνο με δηλώσεις ότι καταδικάζουν την βία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη πληγή της χώρας χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση, που όμως χάρη στο οργανωμένο σχέδιο του υπουργείου για την ανάσχεση του φαινομένου ήδη έχουν φανεί τα πρώτα αποτελέσματα. “Ο Έβρος έχει κλείσει, πρέπει τώρα να αντιμετωπιστεί η διοχέτευση του προβλήματος στα νησιά”, τόνισε.