Αδειάζουν τον Παπακωνσταντίνου οι συνεργάτες του

Αδειάζουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι συνεργάτες του για τη λίστα Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ καθώς και στενών συνεργατών του, τις οποίες δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περί 20 ονομάτων, εκείνος του έδωσε 10.

"Σε εμένα έδωσε δέκα και όχι είκοσι ονόματα" δηλώνει ο κ. Καπελέρης, ενώ αναφερόμενος στη σύσκεψη του Ιανουαρίου 2011 εξήγησε: "Ο υπουργός αποφάσισε να διενεργηθεί έλεγχος, αλλά επιφυλάχθηκε να λάβει απόφαση σε μεταγενέστερο στάδιο για το αν αυτός θα γινόταν από το ΣΔΟΕ ή από ειδικό κλιμάκιο. Όχι μόνο δεν είχε δοθεί εντολή πλήρους ελέγχου σε εμένα, αλλά σε εκείνη τη σύσκεψη τέθηκε θέμα του πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που είχε ο υπουργός. Μέχρι να αποχωρήσει δηλαδή επί έξι μήνες και να παραδώσει το ψηφιακό υλικό στον κ. Διώτη, τέτοια απόφαση δεν έλαβε".

Ο επόμενος επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κατέθεσε ότι "ο τρόπος της παράδοσης των στοιχείων καθιστούσε επιβεβλημένο να λάβω πολιτικές οδηγίες για τον τρόπο χειρισμό τους από το νέο πολιτικό προϊστάμενο μου, δηλαδή τον κ. Βενιζέλο", δηλώνει και σημειώνει πως όταν έδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο το USB με τη λίστα "ο υπουργός κράτησε το USB αλλά δεν μου έδωσε οποιαδήποτε εντολή" για τη διερεύνηση της λίστας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου, συνεργάτη σε θέματα πληροφορικής του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος λέει ότι ο τότε υπουργός του έδωσε εντολή περί τα τέλη του 2010 να ελέγξει το CD με τη λίστα και να ξεχωρίσει τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις. "Αντέγραψα τα αρχεία στον υπολογιστή μου για λόγους ταχύτητας και περισσότερη ασφάλεια. Έπειτα από μια εβδομάδα έδωσα τα ονόματα στον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μου είπε: "Ωραία. Ό,τι δούλεψες διάγραψέ το"". Πράγμα που όπως αναφέρει έπραξε.