Επέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή την έκθεση του Ταμείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως παρατηρεί ο κ. Τσακαλώτος, η έκθεση αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "ένας από τους κινδύνους για την επιτυχία του προγράμματος είναι η αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγήσει σε στάση πληρωμών ή/και έξοδο από το ευρώ.

Με αφορμή αυτήν την αναφορά, ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για απροκάλυπτη επέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και τονίζει: "Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το ΔΝΤ δείχνει να μην έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, και αναρωτιέται: "Αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;".

Κλείνοντας, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι οι φόβοι του ΔΝΤ είναι εν μέρει δικαιολογημένοι, καθώς "η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής".