“Ισοπαλία” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στα ίδια περίπου επίπεδα βρίσκονται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Επενδυτής”, που θα δημοσιευθεί αύριο Σάββατο.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 18,8% των προτιμήσεων, έναντι 18,7% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8% και το ΚΚΕ με 3,6%. Η αποχή διαμορφώνεται στο 14,8%, ενώ οι αναποφάσιστοι στο 6,8%.

Με την αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 28%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, στο 27,8%.

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία, είναι ισχυρά πλειοψηφικό με 62% (σχεδόν δύο στους τρεις), παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο 10% από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η εικόνα του κομματικού και ευρύτερα του πολιτικού συστήματος, συνεχίζει να επιδεινώνεται. Η πολιτική εμπιστοσύνη (η οποία μετράται με την εμπιστοσύνη προς το Κοινοβούλιο) πέφτει και πάλι μόλι8ς στο 2,6, σε μία κλίμακα από το 0 έως το 10.  Χαρακτηριστικό είναι δε ότι το 37% των ερωτηθέντων βαθμολογούν την εμπιστοσύνη που νιώθουν προς το Κοινοβούλιο με 0, δηλαδή με τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία.