Προσπάθεια συγκάλυψης καταγγέλλει η Κουμουνδούρου

Διαρκή και συντονισμένη προσπάθεια να συγκαλυφτεί το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ πίσω από την οποία βρίσκεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, καταγγέλλουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθεια που όπως λένε τεκμηριώνεται, από τρία γεγονότα. Πρώτον από το ότι οι υπαρκτές ποινικές ευθύνες για την μη αξιοποίηση της λίστας παραμένουν ορφανές. Δεύτερον από τη μεθόδευση και υλοποίηση της μη-μυστικότητας της ψήφους των βουλευτών και τρίτον από το γεγονός ότιοι βουλευτές της συγκυβέρνησης αρνήθηκαν χθες το βράδυ να αναβληθεί η ψηφοφορία ώστε να αξιολογηθούν τα νέα στοιχεία (περίπου 120 σελίδες) που απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στη Βουλή.

Για όλα αυτά πολιτικά υπεύθυνος, λένε οι ίδιοι κύκλοι, είναι ο κ. Σαμαράς με αποτέλεσμα ένα ακόμη σκάνδαλο οδηγείται σε συγκάλυψη και παραγραφή, όπως ακριβώς συνέβη με το σκάνδαλο της Siemens, των υποβρυχίων, των δομημένων ομολόγων, του Χρηματιστηρίου και τόσων άλλων. Αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες έχει και ο κ. Κουβέλης. Και οι δύο στηρίζουν την εξουσία τους "σε εκείνους που ο κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει εθνικούς νταβαντζήδες".

Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου λένε ότι απλά "έχει χάσει την ψυχραιμία του και αυτογελοιοποιείται" και του θυμίζουν με νόημα ότι η θεαματική αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ που καταγράφηκε τόσο στις τελευταίες εκλογές όσο και μετεκλογικά στις δημοσκοπήσεις δεν είναι το αποτέλεσμα σκευωριών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σχετίζεται ευθέως με την καταστροφική μνημονιακή πολιτική, με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επί του κ. Βενιζέλου έχει γίνει ουρά της ΝΔ του κ. Σαμαρά και την ιδιαίτερη σχέση του ΠΑΣΟΚ και επί του κ. Βενιζέλου με το σύστημα πολιτικής-επιχειρηματικής-μηντιακής διαπλοκής, η οποία αποδεικνύεται και από την απροκάλυπτη στήριξη που του παρέχουν τα μέσα αυτά.

Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι οι πολιτικές ευθύνες που άπτονται του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ είναι τέτοιες που σε κάθε ευνομούμενο κράτος θα αρκούσαν ώστε να οδηγήσουν τους εμπλεκόμενους σε παραίτηση για να καταλήξουν ότι "όσο διατηρείται το παρόν πολιτικό κατεστημένο, τόσο θα βαθαίνει η καταστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας".