Έντονο επεισόδιο για χαρακτηρισμούς Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Έντονο επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή τροπολογία σύμφωνα με την οποία «χωρίς να περιορίζονται οι ήδη θεσπισμένες θέσεις ιεροδιδασκάλων στις τρεις Μουφτείες της Θράκης, που προορίζονται να προσφέρουν στη θρησκευτική και πνευματική καλλιέργεια των μουσουλμάνων της Θράκης, μέσω της διδασκαλίας του Κορανίου στα Τεμένη της περιοχής, προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να διδάξουν το Κοράνιο και σε δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης σε μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών και όπου προκύπτει σχετική ανάγκη, εντός του ωραρίου διδασκαλίας τους και χωρίς η διδασκαλία αυτή να αποτελεί μέρος του επίσημου σχολικού προγράμματος».

Κατά την τοποθέτησή του, επί του συζητούμενου νομοσχεδίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος ενώ δήλωσε ότι η τροπολογία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, είπε πως «πράκτορα βγάζει το ΠΑΣΟΚ, πράκτορα βγάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα κατηγόρησε τον Αχμέτ Χατζηοσμάν ότι φωτογραφήθηκε υπό σημαία ομάδας που πρεσβεύει την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης. Ανέφερε δε πως ο Τούρκος πρόξενος δήλωσε ότι θα αρνηθεί να εφαρμόσει τον νόμο και θα συνεχίζουν τα φροντιστήρια κορανίου. Επίσης είπε πως, όπως διαβάζουμε σε εφημερίδα, ο υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος, μίλαγε τουρκικά στους διαδρόμους της Βουλής με τον κ. Χατζηοσμάν. Το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ Χρήστος Παππάς, δήλωσε ότι «στην επόμενη βουλή θα γίνει προσπάθεια από τη ΧΑ να μην υπάρχει ούτε ένας Τούρκος βουλευτής».

Το γεγονός, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων να καταδικάζουν τις αναφορές των βουλευτών της ΧΑ.