Αποστάσεις Χατζηδάκη από τη θέση Στουρνάρα για νέο κούρεμα

Αποστάσεις από τη δήλωση Στουρνάρα περί νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους κράτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 επεσήμανε ότι: "Αντί να μπούμε στη σεναριολογία και να αρχίσουμε να συζητάμε αν χρειάζεται νέο κούρεμα ή όχι, πρέπει ο καθένας από εμάς να ασχοληθεί με αυτό που έχει, να δει τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, και να τα τηρήσει".

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι: "Προσπαθούμε να κερδίσουμε τη μάχη της εμπιστοσύνης. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, όχι γιατί απλά θέλουμε να ελπίζουμε, αλλά γιατί κάνουμε προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα. Η χώρα για πολύ διάστημα εξέπληττε αρνητικά. Κι αυτό το πληρώσαμε στο τέλος. Τώρα, πρέπει να εκπλήξουμε θετικά".

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το 2013 πρέπει να είναι μια χρονιά πλήρους εφαρμογής του προγράμματος της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι: "Πρέπει να είναι μια χρονιά αποκρατικοποιήσεων, μέτρων για ανταγωνισμό και ανταγωνιστικότητα, που θα κάνουν την Ελλάδα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Αν αυτό το κάνουμε, τα πράγματα θα γίνουν πολύ λιγότερο δύσκολα από ό,τι είναι σήμερα - δεν λέω ότι θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη - και προς τα εκεί είναι που στρέφουμε την προσοχή μας. Με χρονοδιαγράμματα και στοχοδιαγράμματα".