“Γιατί οι Βενιζέλος – Παπακωνσταντίνου είναι στα μαχαίρια;”

Για συγκάλυψη ευθυνών των εμπλεκομένων στη λίστα μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του MEGA, συγκάλυψη, η οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα, δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές τις δηλώσεις περί κρυφής συνάντησης Παπανδρέου – Βενιζέλου – Διώτη, την ημέρα που έγινε η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ”.

“Ο κύριος Διώτης ήταν εισαγγελέας, έχει συγκεκριμένη διαδρομή με καταγεγραμμένη διαδρομή. Ήταν επιλογή για τη θέση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που προσπαθεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ – να μας φορτώσει ευθύνες – δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας στάση. Αν σήμερα η πλευρά Βενιζέλου – Διώτη βρίσκονται σε σύγκρουση είναι δικό τους θέμα – καθότι παλαιότερα μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο – όπως και οι Βενιζέλος – Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να απαντήσουν γιατί σήμερα βρίσκονται στα μαχαίρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

“Γιατί έφυγε από το υπουργείο το Μάρτιο του 2012 και το παίρνει μαζί του, γιατί εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν λέει τίποτα; Γίνονται εκλογές και ο κύριος Βενιζέλος δεν βγάζει τσιμουδιά”, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι “ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ είναι ιεραρχικά υφιστάμενος του υπουργού Οικονομικών”.

“Πρέπει όλοι να ελεγχθούν. Εμείς δεν βγάζουμε κανέναν απέξω. Πριν από λίγες μέρες αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Αηδόνης, μιλώντας για μηχανισμό συγκάληψης γύρω από τη φοροδιαφυγή”, συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Σε ερώτηση για ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κύριος Βενιζέλος έκρυβε τη λίστα επειδή βρίσκονταν συγγενικά του πρόσωπα σε αυτήν, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι αυτά λέγονταν σε διαλλείμματα τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά ουδέποτε είχαν επίσημη χροιά.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός, ανέφερε ότι είναι αδύνατον να γίνει συγκάλυψη. Τόνισε ότι κινδυνεύει η χώρα και αφήνουμε τα πραγματικά προβλήματα, δίνοντας μεγάλη σημασία σε γεγονότα δευτερευούσης σημασίας.

“Ο δρόμος έχει ανοίξει. Η προανακριτική επιτροπή έγινε για να μην πουν ότι έγινε συγκάλυψη. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου διεγράφη για να μην πει κανείς ότι υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι”, συνέχισε ο κύριος Κρεμαστινός.

“Είναι λογικό όταν ένα κόμμα βλέπει ότι διαρρέουν στοιχεία, λίστες κλπ.να προσπαθεί να δώσει πειστικές εξηγήσεις.Δεν πιστεύω ότι ο κύριος Βενιζέλος θα ήθελε να κατασκευάσει ιστορίες”.

Ανέφερε επιπλέον, ότι στους διαδρόμους του ΠΑΣΟΚ έχει ακουστεί κατά καιρούς να λέγεται ότι ο κύριος Βενιζέλος διέγραψε συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα, κάτι που δε συνέβη όπως υποστήριξε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε ατύπως το επίμαχο στικάκι.