ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνει τη θέση του στο ένα από τα δύο άκρα

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, με αφορμή τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις καταλήψεις της "βίλας Αμαλίας" και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Μεταξύ άλλων, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εδραιώνει τη θέση του στο ένα από τα δύο άκρα, υποστηρίζοντας παράνομες πράξεις πολιτικών του συντρόφων, ενώ ξεκαθαρίζει ότι "οι μέρες που οι πολιτικοί τους σύντροφοι με τις ευλογίες της Κουμουνδούρου έκαιγαν την Αθήνα και τις περιουσίες των πολιτών, έχουν περάσει οριστικά".

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

"Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι το μόνο στο οποίο αναλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εδραιώσει τη θέση του στο ένα από τα δύο άκρα, υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας, είτε με στελέχη της νεολαίας του, είτε με συγγενικά πρόσωπα βουλευτών του, σε παράνομες πράξεις πολιτικών του συντρόφων.

Βαφτίζει καταστολή και αντιπερισπασμό την τήρηση της νομιμότητας και “καταδικάζει” την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, την ώρα που το χρηματοδοτούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ left.gr, χαρακτηρίζει πράξη αλληλεγγύης την εισβολή στην Αγ. Κωνσταντίνου.

Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός τους, κ. Τσίπρας, ότι οι μέρες που οι πολιτικοί τους σύντροφοι με τις ευλογίες της Κουμουνδούρου έκαιγαν την Αθήνα και τις περιουσίες των πολιτών, έχουν περάσει οριστικά".

Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με χαρακτηρισμούς περί "ασφαλίτικης προπαγάνδας" και "σάπιου μνημονιακού συστήματος διαφθοράς και αυταρχισμού".

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Μετά τον Σίμο Γκέμπελς Κεδίκογλου ήρθε η σειρά της ακροδεξιάς δράκας της ΝΔ του κ. Σαμαρά να κλιμακώσει το ρεσιτάλ εμφυλιοπολεμικής χυδαιολογίας και ασφαλίτικης προπαγάνδας ψεμάτων και διαρροών. Οι αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας θα νικήσουν το φόβο και την τρομοκρατία του σάπιου μνημονιακού συστήματος διαφθοράς και αυταρχισμού που βλέπει ότι καταρρέει”.