Προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδεύει το επίμαχο USB stick

Την αξιοποίηση του USB stick με τη λίστα Λαγκάρντ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.

Ο αντιεισαγγελέας έστειλε στους οικονομικούς εισαγγελείς ένα δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για τις δυνατότητες που έχει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίσει επεμβάσεις και αλλοιώσεις στο επίμαχο USB stick, μαζί με μία επιστολή στην οποία τους ζητά να προβούν στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αξιοποιηθεί το stick από τους εμπειρογνώμονες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος” αναφέρει ότι, σύμφωνα με στέλεχος της Αστυνομίας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει λύσεις και απαντήσεις για τις αλλοιώσεις που έχουν σημειωθεί στη λίστα. Υποστηρίζεται ακόμα ότι θα υπάρχουν ηλεκτρονικά “ίχνη” στο stick, τα οποία μπορεί να αποκαλύψουν σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα της επεξεργασίας που έχει υποστεί η λίστα, καθώς και για την πορεία της.