Παπακωνσταντίνου: Υποψιάζομαι ποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ

Υποψίες για το ποιο είναι το πρόσωπο που αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ έχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Matrix24.

“Έχω κάποιες σκέψεις σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι”, σημειώνει, όμως δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα, όπως προσθέτει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου “αθωώνει” ακόμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι “δεν μπορεί να έχει ευθύνες αυτός που έδωσε εντολή να γίνει έρευνα και να μην υπάρχουν ευθύνες σε όσους έπρεπε να συνεχίσουν την έρευνα και δεν το έκαναν”, ενώ για τον Ιωάννη Διώτη παρατηρεί ότι δε θα μπορούσε να γνωρίζει τη διαδικασία επεξεργασίας ηλεκτρονικών στοιχείων.

Υποστηρίζοντας την αθωότητά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτάται: “Εγώ που έφερα τη λίστα, εγώ που άλλαξα τη νομοθεσία και έκανα κακούργημα τη φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ, εγώ που έκανα το θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα, εγώ που έδωσα εντολή να γίνει μια πρώτη έρευνα από τον Καπελέρη, εγώ που παρέδωσα στον Διώτη το στικάκι για να κάνει έρευνα, εγώ που τα έκανα όλα αυτά, να κατηγορούμαι ότι έβγαλα από τη λίστα τις ξαδέλφες μου, με τις οποίες δεν έχω και ιδιαίτερες σχέσεις, να κατηγορούμαι ότι είμαι "ένοχος και μοιραίος άνθρωπος" και μάλιστα από ανθρώπους που ξέρουν ότι δεν έχω χρήματα, ότι μένω στο νοίκι, ότι τώρα είμαι χωρίς δουλειά;”.

Ξεκαθαρίζει ακόμα ότι δε θέλει να πέσει η κυβέρνηση, όμως δε γίνεται να φορτωθεί όλες τις ευθύνες ο ίδιος. “Δεν μπορώ να την πληρώσω εγώ”, υπογραμμίζει.