Τσίπρας: Ψευδοπροφήτης που πάντα διαψεύδεται ο Μητσοτάκης

"Η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία, θέλει και μυαλό και ψυχή η πολιτική", το μήνυμα του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ

«Σήμερα είχατε μια ευκαιρία μεγάλη για την παράταξή σας να αλλάξετε αφήγημα, και την πετάτε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, σχολιάζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν έφερε τίποτα καινούργιο στα επιχειρήματα που εδώ και καιρό αναπαράγει».

Ο πρωθυπουργός άφησε μάλιστα αιχμές κατά των «συστημικών» ΜΜΕ, στα οποία όπως σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «υπεροπλία», όμως «η υπεροπλία αυτή δεν αρκεί, γιατί η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Θέλει και μυαλό και ψυχή η πολιτική».

Χαρακτήρισε ακόμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ψευδοπροφήτη που δεν επιβεβαιώνεται ποτέ», επισημαίνοντας πως όσο περνάει ο καιρός κινδυνεύει να γίνει γραφικός.

Αναφορικά με το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, διεμήνυσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, και τότε «θα είστε 3,5 χρόνια αρχηγός ενός κόμματος που προβλέπει και ζητά εκλογές, κόφτες και δεν γίνεται τίποτε».

«Δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα ύψους 4 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και φέρνετε τροπολογία για αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί, ενώ τον Δεκέμβριο είχατε καταψηφίσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Ή τα έχετε χάσει τελείως με το κλείσιμο της αξιολόγησης ή βρίσκεστε σε πανικό», είπε απευθυνόμενος τον κ. Μητσοτάκη.

Τον Μάιο του 2019, ανέφερε χαρακτηριστικά, που είναι οι ευρωεκλογές, όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο, αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα.

«Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε επιτέλους σε μια συνολική συμφωνία που περιλαμβάνει και το χρέος. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και την κοινωνία. Όταν αυτό καταστεί πραγματικό και αντιληφθεί από την πλειοψηφία θα έχετε χάσει και τον μοναδικό σας σύμμαχο: τον φόβο και την καταστροφολογία», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε ότι «η ιστορία σας είναι σκάνδαλα, μίζες, ρεμούλες. Αυτό είναι που σας βάζει σε πανικό και φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα», ενώ στρέφοντας τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. ανέφερε: «Μου θυμίζετε ένα κουίζ που μας έβαζαν στο σχολείο, "τι είναι πιο βαρύ, ένα κιλό σίδερο ή ένα κιλό βαμβάκι;". Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρίσκατε την σωστή απάντηση κύριε Μητσοτάκη».

«Όσο διαρκούσε η δύσκολη διαδικασία με τους δανειστές μας, σιγοντάρατε στις πιο δύσκολες από τις προτάσεις τους. Ενώ λέγατε ότι φοράτε τη φανέλα της Ελλάδας, φοράγατε μάλλον τη φανέλα του ΔΝΤ. Τα χρόνια που κυβερνήσατε, αποδειχθήκατε βασιλικότεροι του βασιλέως», σημείωσε ακόμα.

Με τη συμφωνία, επεσήμανε, η Ελλάδα παίρνει την προβλεπόμενη δόση, και παίρνει και αντίμετρα, αλλά και δημοσιονομικό περιθώριο 5,5 δισ. ευρώ που θα πάνε για στήριξη των ασθενέστερων και όχι των "ημετέρων". 

Ο κ. Τσίπρας έδειξε αποκόμματα εφημερίδων με τίτλους όπως «Έρχεται τέταρτο μνημόνιο», υπενθυμίζοντας ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε η αντιπολίτευση και τον Μάιο του 2016. «Αυτό το τέταρτο μνημόνιο πόσες φορές θα ψηφιστεί;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας: «Μήπως όταν αναφέρεστε σε τέταρτο μνημόνιο εννοείτε το μεσοπρόθεσμο; Αν μετρούσαμε για μνημόνιο κάθε μεσοπρόθεσμο που έφερναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε φτάσει σήμερα όχι στο 4ο αλλά στο 40ο μνημόνιο!».