Τσίπρας: Ετοιμαστείτε για συμφωνία στο Eurogroup και επενδυτικό τσουνάμι

«Θα φορέσω γραβάτα»

O πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι από τα μηνύματα που έχει είναι βέβαιος για συμφωνία στις 22 Μαΐου

Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας μάλιστα ότι τα μηνύματα που λαμβάνει για το θέμα είναι «τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρχει θετική έκβαση στο επόμενο Eurogroup όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά».

Πρόσθεσε ακόμη ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

Σχετικά με το αν η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, τόνισε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει. Άσκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με την στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας σκωπτικά ότι «θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα». «Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της (ΝΔ) γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος».