Με 16,5% μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Μεγάλη ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει προβάδισμα 16,5% έναντι του κυβερνώντος κόμματος στην πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 14,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Οριακά εμφανίζονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα, με το Ποτάμι να… κατρακυλά στο 1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,7% -έναντι 35,9% το Σεπτέμβριο 2016- και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15,2% -έναντι 19,8%.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι η άποψή τους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αρνητική.