Α. Σαμαράς: Προτεραιότητα η στήριξη συνταξιούχων και ασθενέστερων

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της νέας χρονιάς. Ο κύριος Σαμαράς, αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία θα εμφανιστεί το 2013, ενώ μίλησε και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα έρθει η στιγμή

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το μήνυμά του λέγοντας ότι “Το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της Ελλάδας”, ενώ τόνισε ότι οι προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση διέψευσαν τις Κασσάνδρες.

Στη συνέχεια απηύθυνε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες αναφέροντας ότι “Η αλήθεια είναι ότι μας είχαν ξεγραμμένους.Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το μίγμα της οικονομικής πολιτικής και το πετύχαμε”.

Όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός είναι ζήτημα χρόνου να επιστρέψει ρευστότητα στην αγορά. Δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τις δυσκολίες που εμφανίζονται από εδώ και στο εξής λέγοντας: “Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα αλλά κανένα εμπόδιο δεν μας σταματά, για να βρει δουλειά και ο τελευταίος άνεργος”.

“Τα περισσότερα από αυτά που δεσμευτήκαμε να κάνουμε έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια . Η παλιά ατιμωρησία παίρνει τέλος. Τεράστια δημόσια περιουσία παρέμενε ανεκμετάλλευτη”, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιες θα είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης τόσο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όσο και για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του κυβερνητικού επιτελείου.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, επισημαίνοντας ότι “η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατοτητες, τουρισμό, ναυτιλία, μεταπόιηση ενέργεια. Αν υπάρχει σταθερότητα θα έρθουν και οι επενδύσεις”.

“Στόχος μας είναι να πάρει μπρος η οικονομία και να αποκαταστηθούν οι αδικίες μία ώρα αρχύτερα,. Δεν θέλουμε μία ανάπτυξη, όπου ευημερούν μόνο οι αριθμοί, αλλά μία ανάπτυξη που δίνει ευκαιρίες σε όλους, στους ικανούς και τους άξιους. Αυτή θεμελιώνουμε σήμερα. Την ανάπτυξη που ταιριάζει σε ένα λαό με αξιοπρέπεια”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενέταξε και τη στήριξη σε συνταξιούχους και την ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας προτεραιότητα σε συνταξιούχους και ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι “το 2013 δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα φανεί η προοπτική, θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον, θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον. Το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας μας. Εμείς οι έλληνες θα σώσουμε τη χώρα με την ενότητα μας. Και αυτή η υπέρτατη ευχή μου για το 2013.

Εύχομαι από καρδιάς ενωμένοι να γιορτάσουμε απόψε και την ευχή αυτή να την κάνουμε πραγματικότητα από εδώ και στο εξής. Γιατί το μπορούμε και το αξίζουμε.

Απ' την άλλη πλευρά δείξαμε ότι έχουμε το κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουμε και ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε. Πληρώσαμε όλες τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος, και του τρόπου που μάθαμε να ζούμε”, κατέληξε στο τέλος του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του ο Αντώνης Σαμαράς.