Μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς με τα κάλαντα στον Κ. Παπούλια

Από την προεδρική φρουρά άκουσε για ακόμη μια χρονιά τα κάλαντα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Εντός του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρώτος πολίτης της χώρας έκανε δεκτά μικρά παιδιά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα" και δέχτηκε δώρα. Ο Κάρολος Παπούλιας δεν έκρυψε τη συγκίνηση του από τη συνάντηση που είχε με τα μικρά παιδιά.

Εορταστικό ήταν το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδεία της γυναίκας του, άκουσε τα Κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Τα κάλαντα είπαν παιδιά από το Λύκειο Ελληνίδων και στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου. "Εύχομαι το μήνυμα αγάπης και προσφοράς των ημερών αυτών να γίνει τρόπος ζωής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα φετινά Χριστούγεννα να αποτελέσουν την απαρχή μιας ελπιδοφόρας εποχής", ευχήθηκε ο υπουργός. Ακόμη έψαλλαν η αδελφότητα Προκοπιαίων Μακεδονίας-Θράκης "Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος", η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Φιλαρμονική Μπάντα της Αστυνομίας, το Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού και μέλη των ΚΑΠΗ.

Στο μεταξύ, την πίστη του στις δυνάμεις του ελληνικού λαού εξέφρασε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας από την Αργεντινή.

"Ο λαός μας περνά τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων χρόνων και η σκέψη και η δράση μας βρίσκεται στους πιο αδύναμους. Στόχος μας, να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την αντίσταση, να μην αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παμποντιακός Σύλλογος "Η Αργώ", παρούσας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες, χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρες. Ο Παμποντιακός Σύλλογος "Η Αργώ" έψαλε κάλαντα του Πόντου με ποντιακή λύρα και νταούλι, χόρεψε τον πυρρίχιο χορό.

"Καλή Λευτεριά γιατί αυτές τις μέρες που περνά ο τόπος μας, αυτές τις μέρες που περνούν οι ελληνικές οικογένειες είναι μέρες πρωτοφανείς, είναι μέρες που θυμίζουν μέρες πολέμου. Είναι πολλές οι οικογένειες αυτές που για πρώτη φορά μετά από χρόνια περνούν στα δύσκολα", δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μαζί με το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής "εύχεται καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες. Υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους και είθε οι Άγιες αυτές Ημέρες να δώσουν δύναμη στην ψυχή του Λαού μας να ανταπεξέλθει στη δύσκολη εποχή, στην οποία βρίσκεται το Έθνος μας από τα τραγικά λάθη, την απληστία, την διαφθορά και την εθνική μειοδοσία αυτών που εξουσίασαν και εξουσιάζουν το κράτος εδώ και δεκαετίες και έχουν φέρει την Πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση".

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε τα κάλαντα και στον Φώτη Κουβέλη, στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς. "Ευχές για μια χρονιά πιο δημιουργική και ελπιδοφόρα" στέλνει το γραφείο Τύπου του κόμματος. "Η πατρίδα περνάει δύσκολες ώρες, αλλά ο δρόμος είναι μπροστά και είναι ανοιχτός. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ποια και πόσα βάρη σηκώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά είμαι βέβαιος ότι με την αλληλεγγύη, με τη δουλειά και την υπομονή η χώρα μας θα κρατηθεί ζωντανή με την κοινωνία όρθια", δηλώνει ο κ. Κουβέλης.

Τα παιδιά της "Παρέμβασης" και των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ  είπαν τα κάλαντα στην Αλέκα Παπαρήγα στα γραφεία του ΚΚΕ. "Ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη δύναμη, όταν αυτή συνδυάζεται με τη συλλογική προσπάθεια και το συλλογικό αγώνα", επισήμανε η Γενική Γραμματέας του κόμματος.