“Πολιτική χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ο χειρισμός της λίστας”

Για χυδαίο επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας με στόχο την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Στο κείμενο μάλιστα πραγματοποιείται σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ χαρακτηριστικά κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ για “τερατολογίες, τραγικά ανεύθυνες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, συνεχείς απειλές και χυδαίους υπαινιγμούς”. Όπως διασαφηνίζεται στην ανακοίνωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, “έχασε” το αρχικό υλικό που είχε σταλεί από τη Γαλλία, γιατί “αν είχε πάει το CD, απευθείας στο ΣΔΟΕ θα είχε αποφευχθεί όλη η θλιβερή αυτή ιστορία”.

Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να αναφερθεί στην κίνηση του κόμματος της Κουμουνδούρου να “συμπαρασταθεί” στο δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη, μετά τη δημοσίευση της σχετικής λίστας στο περιοδικό του.

Υπερασπιζόμενη τη θέση του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, η Ιπποκράτους, αναφέρεται σε καθυστερημένη ενημέρωσή του τότε υπουργού Οικονομικών – ένα χρόνο μετά την έλευση του υλικού στην Ελλάδα – και τονίζει ότι το περίφημο CD, ήρθε στην Ελλάδα, ως “προϊόν υποκλοπής από ελβετική τράπεζα, με τη μεσολάβηση των υπηρεσιών πληροφοριών Ελλάδας και Ελβετίας”.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης: