Λαφαζάνης: Θέλουμε το εθνικό νόμισμα, όχι τη γερμανική δραχμή

"Δεν θέλουμε να ξεφορτωθούμε τα μνημόνια και τη λιτότητα με το ευρώ για να περάσουμε σε νέα τρόικα, μνημόνια και λιτότητα με δραχμή", ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ

“Οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη είναι ακαταλαβίστικες και το μόνο που δείχνουν είναι αδιέξοδο και σύγχυση”, σχολίασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού περί συζήτησης στη Βουλή σχετικά με τη δραχμή.

“Θα το πω ευθέως: Εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε από το γερμανικό ευρώ για να περάσουμε στη γερμανική δραχμή. Δεν θέλουμε να ξεφορτωθούμε τα μνημόνια και τη λιτότητα με το ευρώ για να περάσουμε σε νέα τρόικα, μνημόνια και λιτότητα με δραχμή”, τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης, εξηγώντας: “Εμείς θέλουμε το εθνικό νόμισμα. Αλλά θέλουμε το εθνικό νόμισμα για να απελευθερώσουμε την Ελλάδα, για να ελευθερωθούν οι Έλληνες πολίτες, για να αποκτήσει η χώρα μας δημοκρατία και την εθνική της κυριαρχία, για να εφαρμόσουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ελλάδας με τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία πρωταγωνιστές των εξελίξεων”.

“Αυτή είναι η δική μας εναλλακτική πρόταση για το εθνικό νόμισμα”, κατέληξε.