Συγγνώμη από τον Γιακουμάτο μετά την κατακραυγή

"Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια", διευκρινίζει ο βουλευτής της ΝΔ

Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινίσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια», προκαλώντας αντιδράσεις από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει:

«Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε “αδειάσει” τον Γεράσιμο Γιακουμάτο με τις δηλώσεις του, τονίζοντας: «Η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου».

 


Λίγο αργότερα, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ.

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...