ΠΑΣΟΚ: Πλήρη διαλεύκανση για τη λίστα Λαγκάρντ

Την πλήρη διαλεύκανση, της υπόθεσης της "λίστας Λαγκάρντ", το ταχύτερο δυνατό, όπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον, ζητεί το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου, επιδίδονται σε ένα "κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων". Καλεί επίσης την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη "ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα".

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το θέμα έρχεται για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα και ξεκαθαρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ "θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα", καθώς, όπως αναφέρεται, "έγινε και πάλι ο στόχος οργανωμένης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας".

Τονίζεται επίσης ότι "το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα. To ταχύτερο να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από την Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν η Βουλή και ο ελληνικός λαός χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση".

Στη συνέχεια κατηγορούνται βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστές σε ένα "κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων", και "αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων".

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που παρέδωσε "το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD".

Το ΠΑΣΟΚ θέτει επίσης το ερώτημα "ποιος "απέκρυψε" από την αρμόδια υπηρεσία υλικό που αυτή ήδη είχε και για το οποίο αυτή ενημέρωσε εκ των υστέρων τον τότε υπουργό";

Τέλος καλείται "η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και "ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα" με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, δηλαδή την δημοκρατία" .