Στη Βουλή διαβιβάζουν τη λίστα Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς

Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τη Γαλλία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας που ήδη έχουν στείλει οι οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν από την αντιπαραβολή της ήδη υπάρχουσας λίστας με τη νέα προκύπτουν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα.

Οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αντιπαραβολής και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κυρίους Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...