Γιακουμάτος: Στα θέματα ηθικής δεν υπάρχει κομματική γραμμή

"Η λίστα Λαγκάρντ, πρέπει να έρθει και η νέα και η παλιά άμεσα στη Βουλή”, τόνισε μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλυφθεί το θέμα”.

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι “δεν κάνουμε ανθρωποθυσίες, ούτε κυνηγάμε χίμαιρες, αυτό που κυνηγάμε είναι να αποκατασταθεί το κύρος της πολιτικής. Να δούμε ποιοι είναι, να πάρουμε το χρήμα που έχει ανάγκη η χώρα και να κάνουμε ουσίας πράγματα, όχι πυροτεχνήματα”, και επεσήμανε: “Στα θέματα ηθικής, δεν υπάρχει κομματική γραμμή”.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ΕΟΤ, τοποθετήθηκε ως εξής: “Τι να πω; Σε ποια λογική να μπω; Ότι μου πήρες το μπλοκ των επιταγών; Ωραία, ο συνεργάτης μου στο γραφείο πήρε το μπλοκ των επιταγών. Θα τον είχα στείλει στο ΚΑΤ, ένα μήνα. Μπορεί να γίνει αυτό, αλλά θα έχει συνέπειες. Πρώτα από μένα και μετά από το νόμο. Δεν το διανοούμαι”.

Και προσέθεσε: “Υπάρχει ένα έλλειμμα, μια τρύπα δώδεκα εκατομμυρίων, δεν είναι αιχμή, θα πρέπει να διερευνηθεί και δικαστικά και τα πάντα”.

Παρακαλούμε περιμένετε ...