Έφη Αχτσιόγλου: Άλλο η πολιτική κριτική, άλλο τα σεξιστικά σχόλια

"Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ηλικία ως φετίχ, είτε θετικά είτε αρνητικά", προσθέτει η υπουργός Εργασίας

Σε λίγες ώρες θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ήταν από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα του ανασχηματισμού με τα σχόλια να επικεντρώνονται τόσο στο γεγονός πως είναι γυναίκα όσο στο νεαρό της ηλικίας της.

«Στον βαθμό που η κριτική θα είναι πολιτική και θα αφορά το έργο του υπουργείου θα τη λαμβάνω σοβαρά υπόψη», δηλώνει η κα Αχτσιόγλου στην εφημερίδα «Έθνος». «Ωστόσο μεγάλο μέρος της κριτικής που δέχθηκα ήδη διαπνέεται από έντονα σεξιστικά ως προς το φύλο ή διακριτικά ως προς την ηλικία χαρακτηριστικά. Σε σχέση με το φύλο το θέμα δεν είναι προσωπικό», εξηγεί, «είναι βαθιά κοινωνικό και αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και ιδίως την επίθεση που δέχεται όταν αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης».

Εμφανίζεται πάντως αισιόδοξη πως «οι προοδευτικές φωνές για μια πραγματικά ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών στην εργασία θα επικρατήσουν και το υπουργείο θα δουλέψει και σε αυτή την κατεύθυνση». «Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ηλικία ως φετίχ, είτε θετικά είτε αρνητικά», προσθέτει.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση η νέα υπουργός αναγνωρίζει πως θα είναι σκληρή «με δεδομένες τις αντίθετες θέσεις και στοχεύσεις των μερών». «Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα υπερασπιστούμε θέσεις που συνιστούν πάγια και διαχρονικά αιτήματα του κόσμου της εργασίας», τονίζει.