Κώστας Γαβρόγλου: Με τον Ιερώνυμο θα είμαστε μακριά και αγαπημένοι!

Την πρώτη συνάντηση θα έχουν ο νέος υπουργός Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο

Την πρώτη συνάντηση θα έχουν ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 10:00 τη Δευτέρα. Θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή τη διαβεβαίωση που θα δώσει ο νέος μητροπολίτης Αρτης κ. Καλλίνικος Κορομπόκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδειας και Θρησκευμάτων.

Το πρώτο αυτό τετ α τετ θα έχει ενδιαφέρον, δεδομένης της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας λόγω της κόντρας που είχε με τον αρχιεπίσκοπο για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Εκκλησία, πριν από την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου σημείωσε ότι δεν νομίζει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μίλησε για ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας. Τόνισε την ανάγκη συνέχειας στην κυβερνητική πολιτική και κατέληξε, λέγοντας: Ανάμεσα σε συνεργαζόμενους, πάντα υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες, εγώ θα προσπαθήσω να υπάρχουν αγάπες, και νομίζω πως πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει "μακριά κι αγαπημένοι".