Τελετές παράδοσης υπουργείων με τα βλέμματα στραμμένα στο Νίκο Φίλη

Ο πρώην υπουργός Παιδείας σκοπεύει να μιλήσει για την απομάκρυνσή του

Πραγματοποιούνται οι τελετές παράδοσης - παραλαβής χαρτοφυλακίων, μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Παιδείας, λόγω της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη.

Ο Νίκος Φίλης αν και δέχθηκε επίμονες προτάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει υπουργείο ο ίδιος δεν δέχθηκε, ενώ κάποιες πληροφορίες τον εμφανίζουν δυσαρεστημένο, καθώς απομακρύνθηκε λόγω της κόντρας του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Φίλης σκοπεύει να μιλήσει για την απομάκρυνσή του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Η ατζέντα της ημέρας για τις τελετές παράδοσης - παραλαβής

  • Στις 9.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Γιώργο Σταθάκη στον Δημήτρη Παπαδημητρίου.
  • Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εσωτερικών. Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΣ στον νέο υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.
  • Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος από τον Π. Σκουρλέτη στον Γ. Σταθάκη.
  • Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής του τομέα των Δικτύων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ.Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.
  • Στις 13.00 είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, από τον Νίκο Φίλη στον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.
  • Στις 13:30 θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας, από τον Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.