Γεροβασίλη: Νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες τη Δευτέρα

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτικές, αλλά κρίνονται από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, σχολιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτικές, αλλά κρίνονται από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για απόφαση που "στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό. στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών".

Προανήγγειλε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τη Δευτέρα στην κατάθεση νομοσχεδίου για την έκδοση αδειών με βάση τον διαγωνισμό που διεξήχθη, ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ, διαμηνύοντας πως τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

"Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν", κατέληξε.

Προσωρινές άδειες για τα κανάλια

“Μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση από το ΕΣΡ, όποιος θέλει να εκπέμπει θα πρέπει να πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας. Για να την πάρει θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα”.

Αυτό σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το τι γίνεται με τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

ΝΔ: Η κυβέρνηση αμφισβητεί την απόφαση του ΣτΕ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
 
Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα. 
 
Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε».