Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη ομιλία Τσίπρα με φόντο ΕΣΡ και κανάλια

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το ΕΣΡ και τον πόλεμο κυβέρνησης – ΝΔ για την τροπολογία Παππά για τα κανάλια

Δεύτερη ομιλία, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το ΕΣΡ και τον πόλεμο κυβέρνησης – ΝΔ για την τροπολογία Παππά για τα κανάλια, θα κάνει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις προγραμματισμένες ομιλίες. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε ερώτηση αν βλέπει κλίμα συναίνεσης από την αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός φάνηκε απαισιόδοξος λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Βλέπω αντιφάσεις για το ΕΣΡ. Οι μισοί το θέλουν και οι μισοί όχι» .

Στην ομιλία του αναμένεται να καλέσει τη ΝΔ να συναινέσει στην συγκρότηση ΕΣΡ την επόμενη εβδομάδα, στην διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μιλώντας για μια τελευταία ευκαιρία.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς θα επανακαταθέσει άμεσα την τροπολογία. 

Στην σύντομη συζήτηση με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός επιχείρησε επίσης να βάλει φρένο στα σενάρια άμεσου ανασχηματισμού αμέσως μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να γίνουν αιφνιδιασμοί. Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση. Μη βιάζεστε, κάθε πράγμα στον καιρό του» είπε χαρακτηριστικά. 

Κατά τα άλλα, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί  για άλλη μία φορά στην άμεση ανάγκη μείωσης του χρέους,  στέλνοντας μήνυμα στους εταίρους, στο κλείσιμο της αξιολόγησης ακόμα και στο τέλος Νοεμβρίου και ταυτόχρονη ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ