Διόρισε ο Τσακαλώτος το συμβούλιο στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ονόματα

Στο φύλλο 536/10.10.2016 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τα πέντε ονόματα των μελών του πρώτου Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή του υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι η σύσταση του ταμείου ήταν αίτημα των δανειστών και διακύβευμα στο Eurogroup.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου είναι: α) Γεώργιος Σταμπουλής, β) Γεώργιος-Σπύρος Ταβλάς, γ) Όλγα Χαρίτου, δ) Ζακ Λε Παπ (Γάλλος), ε) Ντέιβιντ Βεγκάρα (Ισπανός).

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Ζακ Λε Παπ, καθώς και ο αναπληρωτής του αναμένεται να εκλεγούν στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Όπως προέκυψε από το χθεσινό Eurogroup, ο διορισμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, περιλαμβανόμενων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως θέμα προτεραιότητας προκειμένου το υπερταμείο να είναι σε πλήρη λειτουργία πριν από το τέλος του 2016, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.