Σία Αναγνωστοπούλου για Πολάκη: Να προσέχουμε τι γράφουμε στο Facebook

"Παίρνω απόσταση από αυτό που γράφει ο κύριος Πολάκης", δηλώνει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας

«Εγώ έχω προσβληθεί τόσες φορές και δεν ήρθε κανένας προς υπεράσπισή μου, από το αν τα μαλλιά μου είναι έτσι, το αν φόρεσα σανδάλια μία μέρα, που είχα ένα πρόβλημα στο πόδι μου, που αν έκανα, σε αυτή τη χώρα δυστυχώς, ο σεξισμός, περισσεύει. Παίρνω απόσταση από αυτό που γράφει ο κύριος Πολάκης. Παίρνω απόσταση από οτιδήποτε λέει κανείς ή σχολιάζει και από τους υπουργούς, το οποίο δεν έχω γράψει η ίδια και δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό το έγραψε», δήλωσε στον Βήμα FM η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τις αναρτήσεις του για δημοσιογράφους.

Όπως σημείωσε, «αυτή η κυβέρνηση από το 2015, απέδειξε αν είναι υπέρ των εργαζόμενων ή όχι και αν θέλει απολύσεις. Άρα δεν μπορούν να βγαίνουν προς αντιπολίτευση κόμματα, να λένε, δεν σκεπτόσαστε όχι μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά τους διοικητικούς τις καθαρίστριες... ξέρουμε τι είχε γίνει με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Εκεί δηλαδή περισσεύει η υποκρισία. Βαραίνει τον καθέναν το τι λέει και πως διαχειρίζεται μερικά πράγματα στο δημόσιο χώρο. Εγώ έχω μία αρχή και για αυτό το έχω κόψει. Δεν αναρτά κανείς μέσω Facebook και Τwitter, ειδικά αν είναι δημόσιο πρόσωπο γιατί κάποια στιγμή βγάζει το θυμικό του την αγανάκτησή του ή την πολιτική του θέση και δεν ξέρει πως θα σχολιαστεί αυτό. Για μένα δηλαδή πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα Facebook, Τwitter και αυτά. Γιατί θεωρείτε, δηλαδή δημιουργείται ένα κλίμα αυτή τη στιγμή, ότι το να τηρηθεί η νομιμότητα, παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Για το ζήτημα με το σχολείο στο Ωραιόκαστρο, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε: «Έτσι και αλλιώς έχει διαβεβαιώσει, ότι οι εμβολιασμοί γίνονται, όπως και σε όλα τα παιδιά άλλωστε, εμβολιασμοί θα γίνουν. Μη δημιουργείται η εικόνα ότι τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά τα οποία κουβαλάνε αρρώστιες. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που καταδικάζω εύκολα ομάδες ανθρώπων ότι είναι ρατσιστές. Θέλω όμως να πω κάτι, εάν ο Δήμαρχος, ο ίδιος έδωσε ένα τέτοιο τόνο και εγώ αν ήμουν γονιός και είχα παιδί, σε μικρή ηλικία, θα ανησυχούσα. Όλα τα παιδιά ελέγχονται και αυτά τα παιδιά θα ελεγχθούν και για τη δικιά τους υγεία. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, να δημιουργηθεί τρομοκράτηση ότι αυτά τα παιδιά, μπορεί να είναι φορείς ασθενειών».