Η Γ.Γ. Ισότητας “αθωώνει” τον Πολάκη για τους χαρακτηρισμούς στην Τσικρίκα

"Οι γυναίκες κρινόμαστε με τις πολιτικές μας τοποθετήσεις. Δεν είμαστε στο απυρόβλητο"

"Οι γυναίκες κρίνονται και για τις πολιτικές τους τοποθετήσεις. Μία πολιτική τοποθέτηση κρίνεται, είτε είναι γυναίκα είτε είναι άνδρας", είπε η Γ.Γ. Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα αναφερόμενη στην ανάρτηση Πολάκη στο Facebook και τους χαρακτηρισμούς κατά της Ευαγγελίας Τσικρίκα. 

Η κ. Κούβελα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, Βήμα FM, σημείωσε ότι "δεν αφορά κάτι σεξιστικό. Οι γυναίκες κρινόμαστε με τις πολιτικές μας τοποθετήσεις. Δεν είμαστε στο απυρόβλητο", ανέφερε. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Φωτεινής Κούβελα.

«Δεν σχολιάζω σχόλια Πολάκη ή κάποιου άλλου, αλλά το θέμα αυτό που ανέκυψε και του δώσατε μεγαλύτερη σημασία… Εντάξει, το καταλαβαίνω, είναι πολιτικοί οι λόγοι τώρα. Όχι, δεν θα το σχολιάσω, δεν είναι θέμα που αφορά την ισότητα αυτό το θέμα και δεν έχουμε καμιά δουλειά εμείς σαν Ισότητα να ανακατευτούμε με αυτό. Απορώ, γιατί το εμπλέκετε. Ήταν ένας πολιτικός σχολιασμός, ο καθένας τον κρίνει, και δεν έχει σχέση με την ισότητα ή με σεξισμό. Οι γυναίκες κρίνονται και για τις πολιτικές τους τοποθετήσεις. Μία πολιτική τοποθέτηση κρίνεται, είτε είναι γυναίκα είτε είναι άνδρας. Από εκεί και πέρα, αν είχε κάποιος σεξιστικό υπονοούμενο, κάτι,  κτλ, να το δούμε, αλλά δεν είχε τέτοιο πράγμα. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε εμείς για αυτόν τον λόγο. Δεν αφορά κάτι σεξιστικό. Η Γενική Γραμματεία δεν είναι επί παντός επιστητού. Ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα. Τι να κάνουμε; Είναι μία πολιτική τοποθέτηση, ας την κρίνει ο καθένας όπως νομίζει… Επειδή δηλαδή έγινε σε γυναίκα; Οι γυναίκες κρινόμαστε με τις πολιτικές μας τοποθετήσεις. Δεν είμαστε στο απυρόβλητο».