Τα συγχαρητήρια των πολιτικών στην Άννα Κορακάκη για το μετάλλιο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να συγχαρεί τη χάλκινη ολυμπιονίκη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να συγχαρεί την Άννα Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στη σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

"Η κατάκτηση του χάλκινου από την Άννα Κορακάκη μας κάνει υπερήφανους & μας γεμίζει από χαρά!. Συγχαρητήρια Άννα", αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η 'Αννα Κορακάκη μας πρόσφερε το πρώτο μετάλλιο στο #Rio2016. Συγχαρητήρια στην 'Αννα & καλή επιτυχία στα άλλα παιδιά», αναφέρει σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προσθέτει ότι μίλησε μαζί της και τη συνεχάρη προσωπικά.

 

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, που ήταν από νωρίς σήμερα στο πλευρό της Ελληνίδας αθλήτριας παρακολουθώντας την προσπάθειά της από τους προκριματικούς μέχρι και την μεγάλη της επιτυχία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένα νέο κορίτσι έφερε το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες που παρακολούθησαν με αγωνία και προσμονή την προσπάθειά της. Το μετάλλιο αυτό είναι ιστορικό γιατί είναι το πρώτο για ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής και το πρώτο μετά την Ολυμπιάδα της Αμβέρσας στο άθλημα αυτό. Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουν σχεδόν 100 χρόνια για να έχουμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Τα συγχαρητήρια όλων μας στην Άννα Κορακάκη, στον προπονητή-πατέρα της και την οικογένειά της γιατί με τη συμπαράσταση τους ευοδώθηκε η μεγάλη προσπάθειά της».

Τα συγχαρητήρια της στην Άννα Κορακάκη εκφράζει με δήλωση της η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή.

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια έγραψε Ιστορία στο άθλημα της σκοποβολής και γέμισε με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες, συμπληρώνει η κ. Καραμανλή και καταλήγει: «Της ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει μεγάλες διακρίσεις στον Ελληνικό Αθλητισμό και στην πατρίδα μας».

Σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Ποταμιού αναφέρει:

“Το Ολυμπιακό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη, το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920 είναι μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα. Η Άννα γράφει μια λαμπρή σελίδα που σηματοδοτεί τις αστείρευτες δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού και τη δυναμική όλων των αθλημάτων, "μικρών" και "μεγάλων".

Την πορεία της Άννας Κορακάκη που σήμερα επιβραβεύεται με το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο, την είχαμε έγκαιρα επισημάνει όταν επιτυχίες της πέρναγαν στα ψιλά.

Άννα σ' ευχαριστούμε, μας γέμισες υπερηφάνεια κι αισιοδοξία”.

Θερμά συγχαρητήρια στη χάλκινη Ολυμπιονίκη και φοιτήτρια του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέλνει και ο πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, εκφράζοντας συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας του συνόλου της κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο κ. Ζαπράνης επισημαίνει ότι η πορεία της νεαρής αθλήτριας προς την επιτυχία μπορεί να εμπνεύσει όλους τους νέους, “καθώς η Άννα Κορακάκη, στα 20 της χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες, κατορθώνει να είναι μια συνεπής φοιτήτρια και μια εξαίρετη αθλήτρια, δικαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την έννοια της αριστείας, ως στοιχείου εκ των ων ουκ άνευ, όχι μόνο για την ατομική προκοπή, αλλά για την συλλογική πρόοδο, την ανοδική πορεία της κοινωνίας και τον πολιτισμό”.

“Το τιμητικό αυτό για την ίδια και για τη χώρα αποτέλεσμα, που αντανακλά και στην Πανεπιστημιακή κοινότητα του ΠΑΜΑΚ, είναι κορυφαία συνέχεια των επιτυχιών της νεαρής φοιτήτριας στην σκοποβολή, για τις οποίες είχε ήδη λάβει τα θερμά συγχαρητήρια του κ. Ζαπράνη, κατά πρόσφατη επίσκεψή του στη Δράμα, από όπου κατάγεται η Άννα Κορακάκη” σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

“Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συγχαίροντας την φοιτήτριά του, της εύχεται καλή συνέχεια και στο επόμενο αγώνισμα των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, στο οποίο θα συμμετάσχει με σημαντικές προοπτικές διάκρισης”, καταλήγει η ανακοίνωση.