Κορακάκη: Αυτό το μετάλλιο το ονειρευόμουν

Αισιόδοξη για καλή εμφάνιση και στα 25 μ. δηλώνει η χάλκινη ολυμπιονίκης της σκοποβολής

Πως το μετάλλιο αυτό το ήταν όνειρο ζωής τόνισε η Άννα Κορακάκη, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής τόνισε πως έπαιξε ρόλο η τύχη και πως αν συνέχιζαν στις 20 βολές όλες οι αθλήτριες, μπορεί να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. «Αποθέωσε» τον πατέρα της και προπονητή της και έδωσε σύνθημα για τα 25 μέτρα. 

Αναλυτικά: «Αυτό το μετάλλιο το ονειρευόμουν. Αισθάνομαι φανταστικά αυτή τη στιγμή, γιατί αυτό το χάλκινο είναι η δικαίωση των κόπων μου. Τόσο για μένα, όσο και για τον πατέρα μου, που προσπαθούσαμε πολύ σκληρά όλη τη χρονιά. Στους τελικούς, μετά το Λονδίνο, όταν και άλλαξαν οι κανονισμοί, το χέρι τρέμει. Παίζει σημαντικό ρόλο ο παράγοντας τύχη. Αν συνεχίζαμε όλες και στις 20 βολές, μπορεί η κατάταξη να ήταν διαφορετική. 

Είναι σαν το στίβο κάποιος να τρέχει 100 μέτρα και να αποκλείεται στα 20. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα του αγωνίσματος. 

Θέλω τον προπονητή μου να είναι μαζί μου. Είναι πάντα καθοριστική η παρουσία του και δεν έχει καμία σημασία που είναι και ο πατέρας μου. Το είχα ονειρευτεί αυτό το μετάλλιο και επειδή ακούω για χρυσό και αργυρό, να ξέρουν όλοι ότι αγωνιζόμαστε 20 αθλήτριες και είμαστε όλες στο ίδιο επίπεδο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είσαι στο βάθρο. 

Τώρα είμαι πιο χαλαρή. Πιο απελευθερωμένη. Δεν ξέρω αν θα έρθει και άλλο μετάλλιο, όπως δεν ήξερα και σήμερα αν θα τα καταφέρω. Έχω, όμως, πολύ καλή ψυχολογία και πιστεύω ότι θα τα πάω και στα 25 μέτρα καλά».

Πηγή: sport-fm.gr