Πόλεμος ανακοινώσεων Κυβέρνησης και ΝΔ για το ποιος… ηττήθηκε στο ΕΚΑΣ

Η παραδοχή Μαντά και η επόμενη μέρα

Μονομαχία με ανακοινώσεις εν μέσω θέρους ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στην διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ΕΚΑΣ. Η ΝΔ έκανε λόγο για «δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα», ενώ κυβερνητικές πηγές απάντησαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία».

«Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας δήλωση του Χρήστου Μαντά.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι, ότι το κόψιμο του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους ήταν για την κυβέρνηση "ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση"», παραδεχόμενος «αυτό που η ίδια η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό: ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, θέτοντας με την ανεπάρκειά του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο».

«Η ΝΔ πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία», απάντησαν κυβερνητικές πηγές στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση υπέγραφε λευκά χαρτιά για να κάνει σήμερα «τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

«Η ΝΔ που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον "ξαφνικό θάνατο" του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και τη δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν διαπραγματεύτηκε"», αναφέρουν, ειδικότερα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν:

«Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

«Τα ψέματα του Μαξίμου δεν πείθουν πλέον ούτε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η ΝΔ, απαντώντας στα όσα υποστήριξαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές.

«Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ας μην ξεχνούν την παροιμία που λέει "οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται"», ανέφερε.