Μαντάς: Το ζήτημα των συντάξεων θα κερδηθεί

Μαντάς: Το ζήτημα των συντάξεων θα κερδηθεί

«Με περισσή υποκρισία, ντύνονται "Μακεδονομάχοι" στο εσωτερικό και τα "μασάνε" στο εξωτερικό»

Την πεποίθηση ότι το ζήτημα των συντάξεων θα κερδηθεί εκφράζει με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

«Η περικοπή των συντάξεων (των συντάξεων με προσωπική διαφορά και περικοπή έως 18% για να είμαστε ακριβείς) δεν έχει διαρθρωτικά και δημοσιονομικά κανένα νόημα και εφόσον πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους μπορούμε να άρουμε αυτό το μέτρο. Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2019. Η ελληνική κυβέρνηση δούλεψε σκληρά και όλα δείχνουν ότι πείθει τους Ευρωπαίους εταίρους» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαντάς υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντας πως στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ο κόσμος της εργασίας. «Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους. Ακολουθούμε κατ αναλογία το μοντέλο της Πορτογαλίας για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού και βεβαίως είμαστε πολύ χαρούμενοι και για τη συμφωνία σοσιαλιστών -Podemos στην Ισπανία για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Με αυτά θέλω να πω ότι δημιουργούμε ένα μέτωπο ενάντια στις νεοφιλελεύθερες λογικές για δήθεν οικονομική ανάπτυξη μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων» τονίζει.

Για τη στάση του Γιάννη Στουρνάρα τις προηγούμενες ημέρες στη σκιά των χρηματιστηριακών πιέσεων που δέχτηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αντικειμενικά η στάση του δείχνει να λειτουργεί ορισμένες φορές σε διαφορετική κατεύθυνση από την επίσημη πολιτική της χώρας μας , δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά . Ο κ. Στουρνάρας οφείλει σε κάθε περίπτωση, εκ του θεσμικού του ρόλου, να μην δημιουργεί την αίσθηση ότι λειτουργεί με πολιτική μεροληψία και μάλιστα παλαιάς κοπής» σημειώνει.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών αυτό είναι το ένα και μοναδικό σχέδιο που έχουμε, αναφέρει. «Αναμένουμε τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα έτσι ώστε να προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές και να φθάσουμε και στην κύρωση στην Ελληνική Βουλή. Μένει να τα δούμε όλα την επόμενη βδομάδα. Σε αυτή τη κατεύθυνση επιμένουμε γιατί έχουμε μια επωφελή συμφωνία για τους λαούς μας, για την ειρήνη και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια. Όσοι με περισσή υποκρισία, ντύνονται «Μακεδονομάχοι» στο εσωτερικό και τα «μασάνε» στο εξωτερικό, έχουν πια αποκαλυφθεί», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.