Παρασκευόπουλος: Προχωρήστε με τη δίκη της SIEMENS

Εν μέσω της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μετά από την αναβολή

Nα επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων της Siemens ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Εν μέσω της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μετά από την αναβολή της δίκης Siemens και με την κυβέρνηση να ρίχνει βολές προς τη Δικαιοσύνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σε δηλώσεις του είπε πως υπέβαλε δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, «οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι' αυτό δικαιολογείται και μία κατ' εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση που «έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές αλλά δικονομικές».

«Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητήματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος και συμπλήρωσε

«Όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να φανεί».