Πυρά από Γεννηματά κατά Φίλη: “Απορρύθμιση παντού στην Παιδεία”

Να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων καλεί τον υπουργό Παιδείας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

“Απορρύθμιση παντού” στην Παιδεία καταγγέλλει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Φίλη να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με όρους πλήρους διαφάνειας και αξιοπιστίας.

“Στον αέρα τα σχολεία για την επόμενη χρονιά λόγω κενών, εμπαιγμός για δήθεν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Συντεχνιακές επιλογές, κομματοκρατία, έλλειψη βούλησης και αποφασιστικότητας. Όχι μόνο δεν βλέπουμε καμία βελτίωση αλλά και οι θετικές κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων που ήταν έργο ΠΑΣΟΚ, αποδομούνται”, υποστήριξε η κ. Γεννηματά, και συνέχισε: “Τελευταίο παράδειγμα η κατάργηση του Αναμορφωμένου Προγράμματος στα Ολοήμερα Σχολεία που στερεί από τα παιδιά του Δημοτικού επιπλέον γνώσεις, δημιουργική απασχόληση, εξωδιδακτικές πρωτοβουλίες και πολλαπλά εφόδια”.

Αυτό, προσθέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Φίλης επέλεξε να το καταργήσει “γιατί δεν είχε την βούληση να υποστηρίξει την ποιότητα, την αριστεία, την ανάγκη να υπερασπιστεί την άποψη ότι ναι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ξεκινώντας από το δημοτικό”.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη “γίνεται όψιμος υπερασπιστής αυτών των πολιτικών ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας τον λαϊκισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών στελεχών της εκείνης της περιόδου”.

“Τα νέα προγράμματα, το νέο σχολείο ήταν και είναι μια απάντηση στην κρίση και θα το υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση απέναντι στις λογικές ισοπέδωσης των πάντων, φτωχοποίησης και της παιδείας μας. Καλώ τον κ. Φίλη να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με όρους πλήρους διαφάνειας και αξιοπιστίας. Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην Παιδεία που το ΠΑΣΟΚ είχε πετύχει, είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο για την Ελληνική κοινωνία”, κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.