Σαμαράς προς πολυεθνικές: “Επενδύστε στην Ελλάδα”

H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς στους εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και με τους οποίους συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται απ' όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Υπογράμμισε ότι το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις και σε μεταρρυθμίσεις για "ομαλή λειτουργία της αγοράς" και δήλωσε πως με το νέο επενδυτικό νόμο η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα.

Ζήτησε από τους εκπροσώπους των πολυεθνικών να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προιόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.

Γ. Στουρνάρας: Οι επενδυτές ζητούν διευκόλυνση στο επιχειρηματικό περιβάλλον

O Γιάννης Στουρνάρας μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών δήλωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι εταιρίες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και κυρίως να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα. Για το φορολογικό, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως πρέπει να ψηφιστεί, καθώς είναι προαπαιτουμενο για την επόμενη δόση,αλλά δεν διευκρίνισε το χρόνο ψήφισης.  

Θέμα χρόνου ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Ο υφυοπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, από την πλευρά του, δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. "Στις αρχές του 2013 ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας",τόνισε ο κ. Μηταράκης . Ανέφερε επίσης πως οι εταιρίες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.