Θεοδωράκης: Ο επόμενος σταθμός για την κυβέρνηση είναι η κατάρρευση

"Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει", υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι «λέει συνεχώς ψέματα» στον ελληνικό λαό «γι’ αυτό και είναι εξαγριωμένος» εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, καταλογίζοντάς της ταυτοχρόνως «παροιμιώδη ανικανότητα» σε όλους τους τομείς.

«Εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτος κλείνετε τον εθνικό κήπο. Άντε και στις παιδικές χαρές. Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες. Και ψηφίζετε ένα νομοσχέδιο που σας κάνει να ντρέπεστε και μέτρα που εσείς καταγγέλλατε», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι ένα όχημα που κατρακυλά στο παρελθόν, αφού «μετέρχεται τα ίδια κόλπα και κάνει τα ίδια λάθη», και αυτός ο νόμος είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός - «μόνο που ο επόμενος θα είναι η κατάρρευση».

Όπως είπε, με το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό αυτό, ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του κι αυτά τα χρήματα θα κατατρώει ένα υπερδιογκωμένο, αναποτελεσματικό αλλά και καταπιεστικό για τους πολίτες κράτος. Πληρώνει ο σημερινός εργαζόμενος για να καλύψει τις τρύπες ενός θνησιγενούς συστήματός χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα λάβει - και αν θα λάβει - ύστερα από 35 χρόνια, εκτίμησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού ότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων και ότι δε μειώνονται οι συντάξεις, διερωτήθηκε πώς τότε προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 δις - «παίρνετε 1,8 δις από 300.000 ανθρώπους, που είναι το 10% των ασφαλισμένων;».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως πρόκειται για ένα ασφαλιστικό που δε διασφαλίζει τις επόμενες γενιές, που αγνοεί επιδεικτικά τα Επαγγελματικά Ταμεία, αγνοεί την ιδιωτική ασφάλιση και άρα αγνοεί την πραγματικότητα της Ευρώπης, επιβαρύνει την εργασία και την επιχειρηματικότητα και ενισχύει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε, από το 2017 έως 2020, η επιβάρυνση σε εισφορές και φόρους για τον ελεύθερο επαγγελματία και τον αυτοαπασχολούμενο θα είναι από 33% έως 56% του εισοδήματος του κι από το 2021 «η εξόντωση ολοκληρώνεται»: 46% έως 56% επί του καθαρού εισοδήματος και 65% αν κάποιος καταφέρει να έχει εισοδήματα πάνω από 70.000 ευρώ.

«Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει. Δεν είναι μόνο ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν», είναι κυρίως ότι η οικονομία δεν βγαίνει με τέτοια νούμερα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατέληξε με την εκτίμηση πως η κυβέρνηση αυτή θα αποτύχει επειδή υπονομεύει την παραγωγή και την δημιουργία ενώ οι θυσίες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα αποβούν μάταιες.