Δολοφονική επίθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη

Επίθεση από αγνώστους, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “δολοφονική επίθεση” από άτομα που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, που τον απείλησαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ ζητά την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών.

Ο κ. Στρατούλης μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του, παρά τα τραύματα που φέρει στο κεφάλι.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι οι δράστες δήλωσαν από μόνοι τους ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής που τον απείλησαν ότι "θα σε σκοτώσουμε τώρα εδώ", καθώς και ότι τον έσωσαν από την επίθεση οι φίλαθλοι που έσπευσαν να τον βοηθήσουν όταν άρχισε να φωνάζει ότι δεχόταν επίθεση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του «πως τώρα θα σε σκοτώσουμε».
 
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά”.

Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με την εξής δήλωση: "Καταδικάζουμε σφοδρότατα την επίθεση εναντίον του βουλευτή Δημ. Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας".

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά, στην οποία αναφέρει: "Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα. Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες".

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει "απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη". Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα.

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Τέρενς Κουικ δήλωσε: "Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης".

Την επίθεση καταδικάζει και το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς τη "φασιστική" και "τραμπουκική" και προσθέτοντας: "Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών".

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει: "Η Χρυσή Αυγή καμία σχέση δεν έχει με το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που πραγματοποιούσαμε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια. Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή".