Λοβέρδος: Η ΡΙΚΣΣΥ θα γίνει κόμμα το 2013

Την πρόθεσή του να έχει προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος μέσα στο 2013, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο οποίος προσφάτως ανακοίνωση τη δημιουργία της κίνησης "ΡΙΚΣΣΥ" (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Ο κ. Λοβέρδος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το νέο κόμμα, λέγοντας ότι "η συζήτηση για τα πρόσωπα είναι αλαζονική" και τόνισε ότι το 70% με 80% των ανθρώπων που θα το πλαισιώσουν θα είναι νέα πρόσωπα. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, "το στοιχείο της διάκρισής μας είναι ότι η πολιτική μας θα φέρει σε επαφή τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα" και θα φέρει την "απεμπλοκή από τα δεσμά της γραφειοκρατίας. Αυτά ακούγονται χρόνια και δεν γίνονται".

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είπε ότι η αναλγησία των τελευταίων 20-30 ετών έφερε την ανάγκη να έρθουν αυτά τα φορολογικά μέτρα. Απαντώντας στο αν θα το ψηφίσει, είπε ότι πρώτα θα το αξιολογήσει, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν έχει την πρόθεση να ωθήσει την κυβέρνηση σε εκλογές, καθώς ο λαός δε θέλει εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις έχει τελειώσει.