Σε ανοιχτή γραμμή Λοβέρδος – Χρυσοχοΐδης – Διαμαντοπούλου

Σε ανοιχτή γραμμή με την Άννα Διαμαντοπούλου και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο επικεφαλής της κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, που του κόστισε τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο επικεφαλής της κίνησης ΡΙΚΣΣΥ ανέφερε πως είναι σε "ανοικτή γραμμή" με τουλάχιστον δύο στελέχη την κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Χρυσοχοϊδη, ενώ δήλωσε πως πλέον για το ζητούμενο είναι "αν θα υπάρξουν συγκλίσεις" και προς την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Λοβέρδος απέκλεισε πάντως κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για μία ακόμη φορά, ο πρώην υπουργός διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξή του προς την κυβέρνηση στη Βουλή, λέγοντας πως "είναι εθνικός στόχος να έχουμε κυβέρνηση και θα την στηρίξω".

Στόχος της δημιουργίας της πολιτικής κίνησης με την ονομασία "Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας" είναι η δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ και το NETWEEK, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, αν και ήξερε ότι θα διαγραφεί δεν αναδιπλώθηκε και προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Όπως σημείωσε παρόλο που το περίμενε στεναχωρήθηκε από την απόφαση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς με αυτό τον τρόπο διακόπτετε μια πορεία είκοσι ετών στο κόμμα, με συμμετοχή τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές και τα λάθη.

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε αιχμηρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσυσπείρωση, λόγω έλλειψης στρατηγικής και ταχτικής. Σημείωσε ότι η αύξηση της φωνής της κεντροαριστεράς δεν γίνεται με διαγραφές, αλλά με σύμπλευση με την κοινωνία και τους πολίτες και υπογράμμισε ότι όταν δεν έχεις στρατηγική δεν μπορείς να απευθύνεσαι στον κόσμο.

Διαρροές προς τη ΡΙΚΣΣΥ φοβάται ο Βενιζέλος

Τις απώλειες προς την κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου επιχειρεί να περιορίσει η Ιπποκράτους με τις φήμες να οργιάζουν ότι θα τον ακολουθήσει τουλάχιστον ένας βουλευτής.

Από το απόγευμα της Δευτέρας ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης προσπαθεί να καταλάβει τις προθέσεις των βουλευτών.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Α. Λοβέρδος στο ραδιόφωνο του ALPHA