Βούλτεψη: “Πνίγεται” και το όνομα της Μακεδονίας στην ουδέτερη ζώνη

"Οι αποκριές πέρασαν, αλλά η κυβέρνηση δεν εννοεί να απαλλαγεί από τη μάσκα της υποκρισίας", σχολιάζει η βουλευτής της ΝΔ

"Οι αποκριές πέρασαν, αλλά η κυβέρνηση δεν εννοεί να απαλλαγεί από τη μάσκα της υποκρισίας", αναφέρει σε δήλωσή της η Σοφία Βούλτεψη.

Η βουλευτής και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατασκευάζει συνεχώς "βολικούς εχθρούς" και αγνοεί συστηματικά την σκληρή πραγματικότητα που η ίδια έχει διαμορφώσει.

"Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν πνίγονται μόνο άνθρωποι, αλλά και το όνομα της Μακεδονίας: Από την έναρξη της τραγωδίας στην Ειδομένη και ειδικά από χθες, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ανά πεντάλεπτο την ΠΓΔΜ ως 'Μακεδονία'”, τόνισε η Σοφία Βούλτεψη και επιτέθηκε σε κυβερνητικά στελέχη για τα οποία είπε, πως έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει.

"Η κυβερνητική εκπρόσωπος (που επιδίδεται σε συνεχείς επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης), η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (που περί άλλα τυρβάζει, υπογράφοντας συμφωνίες στην Τουρκία), ο αρμόδιος υπουργός Επικράτειας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (που... πρωτεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) όφειλαν να είχαν ήδη παρέμβει, απαιτώντας η γειτονική χώρα να αναφέρεται με το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ όνομά της", ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλοντας παράλληλα ότι "απούσης οποιασδήποτε αντίδρασης, τα Σκόπια έφθασαν στο σημείο να συλλάβουν φωτορεπόρτερς και να επιβάλουν πρόστιμα για παράνομη είσοδο στη χώρα!".

Επίσης, η πρώην υπουργός διερωτήθηκε πού έχουν κρυφτεί όλοι εκείνοι οι "τουρκοφάγοι" και οι "μακεδονομάχοι" του πρόσφατου παρελθόντος που εξέδιδαν λάβρες ανακοινώσεις με την παραμικρή αφορμή.

"Επειδή η Ιστορία μας έχει δείξει πως οι οικονομικές καταστροφές ακολουθούνται από εθνικές καταστροφές, ας γνωρίζουν όποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπεύθυνοι δεν λογοδοτούν μόνο ενώπιον της Ιστορίας", συμπλήρωσε.