Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ

Την Πέμπτη στις 14.00 στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της. Αμέσως μετά, στις 17:30 θα συναντηθούν στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Στην σημερινή συνεδρίαση θα εκλεγεί και τυπικά ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΟ και οι αναπληρωτές του.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει προτείνει για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζεται πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.

Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακόμη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του κόμματος με τη κοινοβουλευτική ομάδα.

Επιπλέον, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.