Μεϊμαράκης: Εγώ περίμενα ότι θα έχανα με μεγαλύτερη διαφορά!

Αιχμές κατά των συνυποψηφίων του στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή “Στον Ενικό” του Star, ένα 24ωρο μετά την ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε, δε νιώθει πικρία για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο, αλλά αισθάνεται στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιων συνυποψηφίων του που ένα τεχνικό ζήτημα (αναφερόμενος στο φιάσκο των εκλογών την 15η Νοεμβρίου) το εκμεταλλεύθηκαν πολιτικά. Αναφορικά μάλιστα με το αν μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου επικοινώνησε με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα για να τους ζητήσει να τον υποστηρίξουν, τόνισε πως δεν το έπραξε (”τι να κουβεντιάσουμε με τον Άδωνι;”, σχολίασε μεταξύ άλλων), ενώ αντίθετα από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε κάποια συνδιαλλαγή μαζί τους, και ενδεχομένως να τους “έταξε” κάτι για να τον στηρίξουν, ενώ ο ίδιος δεν θα τους έδινε ανταλλάγματα, και αυτό το γνώριζαν. Μάλιστα, επεσήμανε πως “δε βρέθηκαν τυχαία” στη Θεσσαλονίκη ανήμερα των Φώτων οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Παραδέχθηκε πάντως πως στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν κινήθηκε όσο θα έπρεπε (“περίμενα ότι θα έχανα πολύ περισσότερο”, σημείωσε), αποδίδοντας το γεγονός αυτό στο ότι εν τω μεταξύ έχασε την αδελφή του, κάτι που του στοίχισε ψυχολογικά, ενώ αποκάλυψε πως σκέφτηκε να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ όταν η αδελφή του μπήκε στο νοσοκομείο, όμως η ίδια επέμενε να συνεχίσει τον αγώνα του, ενώ όπως επεσήμανε, αν αποχωρούσε, οι πολίτες δεν θα καταλάβαιναν ποτέ γιατί πήρε αυτήν την απόφαση.

Τόνισε πάντως πως αν οι εκλογές είχαν πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα μετά το φιάσκο με το λογισμικό των εκλογών, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Αναφέρθηκε ακόμα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο σχολίασε πως στον πρώτο γύρο των εκλογών στήριξε όλους τους άλλους πλην του ίδιου, ενώ στον δεύτερο γύρο πήρε το μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, σημείωσε πως ήταν τιμή του να έχει τη στήριξη αυτή, ανεξάρτητα από το αν κανείς μπορεί να θεωρεί πως του βγήκε σε καλό ή σε κακό, ενώ απέρριψε τη φημολογία περί παρασκηνιακών επαφών του πρώην πρωθυπουργού είτε με τον ίδιο είτε με τον Αλέξη Τσίπρα, διαμηνύοντας πως αυτές οι φήμες “δεν κολακεύουν και δεν τιμούν κανέναν”.