Κατρούγκαλος: Κόκκινη γραμμή να μη μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά

Για το ασφαλιστικό, εν όψει του αυριανού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργός Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, σε συνάντηση που είχαν στο μέγαρο Μαξίμου.

“Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα”, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου. “Επομένως”, προσέθεσε, “το να μη μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή”.

“Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό, και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Στο ερώτημα "καμία μείωση στις κύριες συντάξεις;", ο υπουργός τόνισε ότι “στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες”.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...