Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Μπορεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία να καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου από τραμπούκους στο Σύνταγμα, ωστόσο το περιστατικό έγινε η αφορμή για μία ακόμα κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, και συνεχίζει: “Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές”.

Την καταδίκη της για την επίθεση εκφράζει και η κυβερνητική εκπρόσωπος με δήλωσή της, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για “φλερτ” με την ακροδεξιά.

Όπως αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κος Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο.

Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά.

Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κου Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι.

Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα.

Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου.

Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς”.

Στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου απάντησε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας: “Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!”.