“Δίδυμες” τροπολογίες από ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δύο τροπολογίες με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο κατέθεσαν στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τον “δεύτερο γύρο” των προαπαιτούμενων η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ζητώντας την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επιπλέον, με τις τροπολογίες τους οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο παρατάξεων προτείνουν και την επαναφορά του ΦΠΑ στα γηροκομεία στον μειωμένο συντελεστή.

Στα κείμενα και των δύο τροπολογιών γίνεται λόγος για μέτρο που επιφέρει δυσβάσταχτες συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο, όσον αφορά στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, και για αδικία σε βάρος των ατόμων της τρίτης ηλικίας, αναφορικά με τον ΦΠΑ στα γηροκομεία.

Όπως προβλέπεται και στις δύο τροπολογίες:

“1. Καταργούνται, αφότου ίσχυσαν, η περίπτωση β της υποπαραγράφου Δ2 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του Ν. 4336/2015 (Α΄ 94) και η παράγραφος β του άρθρου 1 του Ν. 4334/2015 (Α΄ 80).

2. Στο κεφάλαιο Β υπό τον τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» του Παραρτήματος III του N. 2859/2000 (Α΄ 248) προστίθεται περίπτωση 4, ως εξής:

«4.Η παροχή υπηρεσιών από φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή από οίκους ευγηρίας που ενεργείται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρόνοιας, εφόσον δεν καλύπτονται με το άρθρο 22».

Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία ισχύος των διατάξεων της περίπτωσης γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 4334/2015”.