«Δεν θα κόψουμε τη σύνταξη σε όσους έχουν μεγάλη περιουσία»

Η κυβέρνηση δεν θα κόψει τις συντάξεις όσων έχουν μεγάλη περιουσία ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, εξηγώντας πως αυτό που έχει στόχο η κυβέρνηση είναι να εκλογικευτούν ορισμένες αδικαιολόγητα μεγάλες συντάξεις και να ενισχυθούν οι κατώτερες. Μιλώντας στο MEGA, έφερε μάλιστα ως παράδειγμα συντάξεις που η αναπλήρωσή τους φτάνει και το 150% με αποτέλεσμα ο συνταξιούχος να παίρνει περισσότερα από όσα έπαιρνε όταν εργαζόταν.

Αναφερόμενος στον νέο τρόπο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Πετρόπουλος είπε:

"Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται". 

Παρακαλούμε περιμένετε ...